Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΠΟΣΥΠΛ-Ανακοίνωση Κινητοποιήσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ                                
                                                                   
Γλάδστωνος 10 - 10677 Αθήνα
Τηλ. 210 3804404 / 2103338932
Κινητό: 697 774564


Προς: Όλους τους εργαζόμενους στην ΠληροφορικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση με πρόσχημα  την επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας καθημερινά σχεδόν επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Το βιοτικό μας επίπεδο χειροτερεύει διαρκώς καθώς έχουμε μειώσεις στις αποδοχές μας, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων ακόμη και αυτών που αφορούν την υγεία μας, κατάργηση μειωμένου ωραρίου για τους πληροφορικούς, διαρκή κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπάλληλων λες και για το χάλι της οικονομίας ευθύνονται οι εργαζόμενοι και όχι όλοι αυτοί που κατά καιρούς έχουν καταληστέψει το δημόσιο χρήμα και που κανείς δεν έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα.
Με το μεσοπρόθεσμο περιμένουμε επιδείνωση της κατάστασης και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε κατάργηση του επιδόματος πληροφορικής δηλαδή ένα ακόμη χτύπημα στα οικονομικά μας αλλά κυρίως σε ένα επίδομα που χαρακτήριζε τον κλάδο μας.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να αποτρέψουμε τις επερχόμενες επώδυνες ανατροπές, έχουμε ζητήσει από τον Αναπληρωτή Υπουργό οικονομικών κ. Σαχινίδη συνάντηση για να του επιδώσουμε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΟΣΥΠΛ για τους πληροφορικούς του δημοσίου. Επειδή μέχρι σήμερα δεν μας δέχθηκε ο Υπουργός, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ένα κύκλο κινητοποιήσεων  για να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον Υπουργό και να του εκθέσουμε τις θέσεις μας ώστε να αποτρέψουμε όποιο μέτρο έρχεται να καταργήσει τα δίκαια κεκτημένα δεκαετιών. Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων με απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης και σε συνδυασμό με τις  πολιτικές συγκυρίες έχει ως εξής:

1.     1/7/2011   3ωρη στάση εργασίας στην αρχή του ωραρίου με συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37 και επίδοση του υπομνήματος στον Υπουργό. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 το πρωί μαζί με συμβολική κατάληψη για 2 ώρες. Γιαυτό συνάδελφοι πρέπει να είμαστε όλοι εκεί στις 6.30 το πρωί.
2.     6/7/2011 3ωρη στάση εργασίας στο τέλος  ωραρίου (11:30 έως 14:30) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών, Νίκης 13 στο Σύνταγμα.
3.     8/7/2011 3ωρη στάση εργασίας στο τέλος  ωραρίου (11:30 έως 14:30) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών, Καραγεώργη Σερβίας 10 στο Σύνταγμα.
4.     14 - 15 /7/2011 48ωρη απεργία.

Κανένας δεν αμφισβήτησε ότι περνάμε περίοδο κρίσης αλλά την κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να την πληρώνουν συνεχώς μόνο οι εργαζόμενοι. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε περάσει πλέον τα όρια αντοχής μας.

Συνάδελφοι, συσπειρωθείτε γύρω από την Ομοσπονδίας μας και όλοι ενωμένοι να δώσουμε απάντηση στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: